Macramé, hoe dan

Macramé, hoe dan

Bij het maken van mijn laatste macramé creatie dacht ik er ineens aan hoe ik deze kunst heb geleerd.

46 Jaar geleden moest ik naar het ziekenhuis voor een operatie aan mijn voeten. Een erfelijke kwaal zorgde ervoor dat een pees onder mijn voeten niet voldoende mee zou groeien en om goed te kunnen blijven lopen was een operatie noodzakelijk. 

Een week later kwam ik met 2 pootjes in het gips weer thuis om te genezen. Je begrijpt dat dit voor een meiske van 12 geen pretje is. Ik kon geen kant op en moest echt overal hulp voor vragen. Het ergste was dat de 3 weken dat dit zou gaan duren er 9 werden, waarvan 4 in het ziekenhuis. Saai!

Om de verveling te verdrijven gaf een buurvrouw mij een een klein vierkant boekje en wat koord; het nieuwe macramé boekje! Ze wist dat ik (toen al) niets liever deeds dan fröbelen en knutselen en had dus heel goed ingeschat dat dit een geweldig cadeau was. 

Ik heb toen heel wat werkjes gemaakt in die tijd en vond het zó leuk!

En kijk nou, ik ben weer helemaal terug in die tijd en knoop de mooiste wandkleden!  Zonder de moeite opnieuw de knopen aan te moeten leren, die zitten er ingebakken. 

Met dank aan mijn toenmalige buurvrouw!

Legal imprint